Kissanäyttelymatkalle Tallinnaan?


Kissanäyttelyura aloitettu ja ensimmäinen ulkomaan serti edessä? Tässä muutamia perusasioita, joita on hyvä tietää, ennen Tallinnan näyttelyyn lähtöä.

Rokotukset ja passi kuntoon


Tallinnaan lähtiessä kissalla tulee olla lemmikkieläinpassi sekä rokotukset kunnossa.

Lemmikkieläinpasseja myöntävät eläinlääkärit. Passiin tulee olla merkitty kissan mikrosirunumero ja rokotukset. Passi kannattaa hankkia muun eläinlääkärikäynnin yhteydessä, niin säästää vastaanottokuluissa.

Cornish rex Kreisi-Karoliina (FI*KattiKaisa Sinuun minä jään) poseeraa äitinsä passin vieressä.
Normaalien rokotusten lisäksi tarvitaan rabies-rokote. Rokote tulee ottaa 21 vrk:tta ennen Tallinnaan menoa, jotta se lasketaan voimassa olevaksi. On hyvä huomioida, että kotimaisiin näyttelyihin osallistuttaessa rokotteet tulee olla annettu 14 vrk:tta aiemmin, vaikka kotimaan näyttelyssä ei rabies-rokotetta tarvita.

Rokotevaatimukset saattavat muuttua, joten tarkistathan aina voimassaolevan tiedon viranomaisilta (Eviran sivusto) ja näyttelyn järjestävän yhdistyksen kutsusta (Kissayhdistys Felix - Eesti/Viro).

P.S. Muista myös oma voimassaoleva passi/henkilökortti mukaan Tallinnan reissuun! 😉

Ilmoittautuminen näyttelyyn


Tallinnan FIFe-näyttelyt järjestää Felix ja heidän sivuiltaan löydät aina seuraavan näyttelykutsun: http://www.felixclub.ee






Voit etsiä tulevia näyttelyitä myös FIFen omasta showkalenterista: http://fifeweb.org/wp/shows/shows.asp

Ilmoittautuminen näyttelyyn tapahtuu oman rotukissayhdistyksen kautta Kissaliiton lomakkeella: http://www.kissaliitto.fi/lomakkeet/nayttely. Lomakkeen voi täyttää Omakissa-palvelusssa myös sähköisenä ja lähettää oman rotukissayhdistyksen ulkomaan ilmoittautumisista vastaavalle. Vastaavan yhteystiedot löydät oman rotukissayhdistyksesi verkkosivuilta.

Lähetettäessä sähköistä lomaketta oman yhdistyksen vastaavalle, kannattaa se lähetää samalla näyttelyä järjestävälle yhdistykselle. Näin varmistat, että ilmoittautuminen on ajoissa perillä. Jos viikon sisällä ei tule vahvistusta sähköpostitse ilmoittautumisen on hyväksymisestä, on hyvä tiedustella ilmoittautumisen perään kunnes vahvistus tulee.

Laivamatkan varaaminen


Tallinnaan on helppo mennä laivalla, sillä 4 yhtiötä tarjoaa laivamatkoja myös lemmikeiden kanssa matkustaville. Laivalle voi mennä joko autopaikan kanssa tai ilman. Matkat on hyvä varata etukäteen, sillä lemmikkipaikkoja on laivassa rajallinen määrä. Säätiedotuksia on myös hyvä seurata, sillä pienimmät laivat eivät lähde satamasta kovalla tuulella.

Laivayhtiöt:




Pakettimatka Tallinnan näyttelyyn


King Tours järjestää pakettimatkoja Tallinnan kissanäyttelyyn. Lisätietoja pakettimatkoista täältä: http://www.kingtours.net/cat.htm Pakettimatkat eivät aina välttämättä toteudu, jos lähtijöitä ei ole tarpeeksi matkalle. Tämä on hyvä tiedostaa, jos kissa on esimerkiksi sertijumissa (kissalla on kotimaan sertejä jo tarpeeksi olemassa olevassa luokassa ja kyseiseen luokkaan tulisi saada ulkomaan serti). Itsellä ei ole kokemusta pakettimatkoista vielä.

Hotellin varaaminen


Hotellin varaamisen kanssa kannattaa myös olla ajoissa liikenteessä varsinkin kesäaikaan. Tallinnassa järjestetään silloin paljon tapahtumia ja esimerkiksi yhtäaikainen koiranäyttely saattaa viedä lemmikkihuoneiden kapasiteettia.

Varatessa hotellia verkon kautta, on syytä varmistaa vielä suoraan hotellista sähköpostitse, että lemmikkihuoneita on jäljellä ja että kissoja hyväksytään hotelliin. 😺

Tässä perusasioita, jotka on hyvä hoitaa ennen Tallinnaan lähtöä. Lisää vinkkejä tulossa hotelleihin, laivoihin ja itse näyttelypaikkaan liittyen myöhemmin.

Kommentit

Luetuimmat blogitekstit