Vuosi 2017 KattiKaisan kissalassa

Vuosi 2017 on mennyt nopeasti ja paljon on ehtinyt tuossa ajassa tapahtua pienen kissalan näkökulmasta.

Vuosi alkoi Olivian (Ompun) toisen pentueen odotuksella. Pentueen isäksi valikoitui Olivian tosi rakkaus eli crx_doubletroublen Mäyrä-Kaarlo (https://www.facebook.com/crxdoubletrouble/). Deittien jälkeen Olivia olisi hyvin voinut muuttaa Kaarlon luokse pysyvästi, sen verran hyvin nämä rakastavaiset tulivat toimeen.

Ruska-Olivia <3 Mäyrä-Kaarlo

***

Alkuvuodesta ehdittiin käydä myös näyttelyssä sijoituskodissa asuvan Ennion (KattiKaisan Kran Turismo) kanssa. POROKin Kemin näyttelyssä toisena päivänä (15.1.2017) Ennio valittiin näyttelyn parhaaksi nuoreksi 4 kategoriassa! Tämä nuori poika on kyllä ollut hauskaa näyttelymatkaseuraa, että on ollut ilo käydä näyttelyissä.

Ennio (KattiKaisan Kran Turismo) 4,5 kk. Kuva: Tessa

Lahdessa kävimme SUROKin näyttelyssä ja siellä pääsimme testaamaan Suomen Agility Kissojen agility rataa Ennion sekä Mian cornish rex Vilin kanssa. Paikalle osui Etelä-Suomen Sanomat videoimaan ensikertalaisten suorituksia.

Pääset katsomaan kuinka agility ja radan muut tuoksut kiinnostivat cornish rexejä TÄSTÄ LINKISTÄ.
Kuva: Etelä-Suomen Sanomat https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2338651

***

Helmikuun 8. päivä sitten pennut syntyivät yötä vasten. Synnytys kesti ensimmäistä synnytystä kauemmin ja oli Olivialle selkeästi haasteellisempi, vaikkakin hän suoriutui siitä mallikkaasti.


Kuvat: @crx_doubletrouble (https://www.instagram.com/crx_doubletrouble/)

Ensimmäinen pentu painoikin syntyessään reilusti yli 100 g, joka on cornish rexin pennulle paljon. Ensimmäisenä syntyi mustavalkoinen poika, joita Olivian ensimmäisessä pentueessa oli kolme kappaletta. Jännittikin, että tuleekohan taas rivistö mustavalkoisia. :D Toisena tuli punavalkoinen herttainen tyttö ja kolmantena hieman jälkijunassa muita heiveröisempänä valkoinen tyttö. Kolme eri väristä ihastuttavaa pentua lämmitti mielen ja kaikki alkoivat kasvamaan kivasti koko erostaan huolimatta.

Kissanpentujen kasvamista on kyllä ihana seurata ja vieläkin voi ihastella jälkikäteen vauvoista otettuja kuvia. Täällä 2. pentueen edustusta kuvattuna valokuvaaja Pauli Aranevan toimesta >> https://www.facebook.com/pg/Pauli-Araneva-Pet-Photography-144643552256551/photos/?tab=album&album_id=1265630353491193


***

Elokuun 5.-6. päivä lähdettiinkin pienen näyttelytauon jälkeen ERY-SYDin kansalliseen näyttelyyn Kaareen. Lyhyt matka mahdollisti siitosluokkaan osallistumisen kolmen Olivian pennun kanssa. Mukana näyttelyssä olivat siis Ennio, Kreisi-Karoliina ja Martta Olivian lisäksi. Myös Mäyrä-Kaarlolle saatiin siitosluokka kyseiseen näyttelyyn. Näyttely meni hyvin ja koska olimme ainoat 4 kategorian näyttelyyn osallistuvat siitosluokassa, Olivia sekä Mäyrä-Kaarlo voittivat siitosluokan.

Visa ja Mäyrä-Kaarlo sekä minä ja Ruska-Olivia poseeraamassa voiton kunniaksi.
Tällä tuloksella Olivia on myös vuoden 2017 cornish rexien paras siitosnaaras. Ylpeä saa olla hienoista Olivian jälkeläisistä.

12.-13.8. viikonloppuna Pohjanmaan Kissayhdistys ry - POH-KIS järjesti näyttelyn, jossa Ennio oli molempina päivinä tuomarin paras sekä valmistui championiksi. Myös Ennio suoriutui näyttelyvuodestaan hienosti olemalla vuoden 2017 paras cornish rex uros.

Ennio (KattiKaisan Kran Turismo) paneelissa.  
***

Tässä välissä on hyvä kiittää Orijenia ja Acanaa yhteistyöstä KattiKaisan kissalan kanssa. On ollut ilo tehdä yhteistyötä tuotemerkin kanssa, jonka itse aikoinaan on todennut sopivaksi herkkävatsaiselle sekä kastraatille, jonka ruokahalu on ollut loputon. Yhteistyön myötä on oma tietämys kissojen ravinnosta kasvanut ja pennuille saatu ravinteikasta ruokaa heti ensimmäiseksi kiinteäksi ruoaksi.

Yhteistyömme jatkuu vuonna 2018 ja olemme innoissamme kokeilemassa uudistuneita tuotteita!



***

Palataan vielä pentuihin eli kaikki löysivät lopulta ihanat uudet kotinsa. Mikä kivointa kaikille löytyi koti, jossa on yksi tai useampi kissakaveri jo valmiina, joka cornish rexeille sopii mainiosti.

Einon touhuja voi seurata Instagramista täältä. >> https://www.instagram.com/crx_vivo_eino/
Martan touhuja voi seurata Instagramista täältä. >> https://www.instagram.com/nakki_ja_martta/

Tässä vielä Martan kodin tekemä videoesittely Martasta. :)

***

Loppuvuodesta näyttelyrintamalla olikin hiljaisempaa. Kiitos kaikille vuodesta 2017! Niin monen kissaihmisen ja kissan kanssa on tullut ystävystyttyä sekä opittua tästä harrastuksesta uutta, että kiitollinen saa olla.

Nyt valmistaudutaan alkuvuonna muutamaan näyttelyyn sekä tietysti Tampereen maailman näyttelyyn 2018 lokakuussa osallistuminen on jo suunnitteilla. :) Pentukuumetta on kanssa liikenteessä ja toivottavasti Ronjalle saataisiin pentue kevään 2018 aikana. Oikein hyvää vuotta 2018 kaikille sekä varsinkin tassuttelijoille!

Kommentit

Luetuimmat blogitekstit