Aktivointilelut

Aktiivisten kissojen kanssa olen hyödyntänyt aktivointileluja alusta alkaen. Aktivointileluja on laidasta laitaan ja välillä voi olla vaikeaa hahmottaa mikä sopisi niistä omalle lemmikille parhaiten.

Jakaisin lelut kolmeen ryhmään:

Pyöriteltävät, vieritettävät, kaadettavat
Nina-Ottosson.com - Cat pyramid



Staattiset
Catit Senses - Food tree

Selvitettävät pulmatehtävät


Tässä vain muutama esimerkki lukuisista markkinoilla olevista aktivointileluista. Suurin osa on tehty koirille, mutta kissatkin voivat yhtä hyvin niitä käyttää.

VINKKI! - Jos tuttavillasi on koiria tai kissoja, joilla on muovisia pestäviä aktivointileluja, kysy niitä lainaksi. Viikossa kyllä huomaat, onko lelu sopiva kissallesi. Itse lainailen muutaman tuttavan leluja silloin tällöin, niin ei tarvitse uusia hankkia välttämättä.

Onneksi aktivointileluja voi myös tehdä itse esimerkiksi laittamalla kuivaruokaa munakennoon tai pahvilaatikkoon paperisilpun sekaan kissalle tai vaikka askarrella tämän hienon aktivointilaatikon Naukulan blogista. >> http://naukulanperhe.blogspot.fi/2014/09/uusi-pelivaline.html


Kissojen kanssa kannattaa lähteä helpoista aktivointileluista liikkeelle ja aluksi näyttää kädellä miten ne toimivat muutamaan otteeseen. Itse käytän ensiksi "herkkuja" aktivointileluissa, jotta kissat kiinnostuvat kunnolla lelusta ja jaksavat opetella käytön. Tällä hetkellä suosituimmat herkut ovat Orijenin kylmäkuivatut makupalat sekä katkaravut. Kissa on luonteeltaan utelias ja ennemmin tai myöhemmin kiinnostuu lelusta, joka tuoksuu lempiherkuilta.


Kommentit

Luetuimmat blogitekstit